Sanal gerçeklikle yapılan sunumlar, iç mimari görselleştirme projenin her aşamasında müşteriler ve tasarımcılar arasında daha şeffaf ve açık bir iletişim kurulmasına katkıda bulunuyor.
Üçüncüsü render alırken hangi yazılım ve eklentileri kullanıyoruz? Dördüncüsü ise BIM (creating İnformation Modelling) yani akıllı modelleme için hangi programları kullanabiliriz, bu konularda bilgi ve önerilerimizi aktaracağız.
Son başlığımız ise bizim açılımını akıllı bina modelleme olarak çevirdiğimiz BIM (developing data Modelling) yazılımlarıydı. Bununla ilgili ise sektörde iki tane adı çAlright bilinen ve yaygın kullanılan system var: Revit ve ArchiCAD.
Aslında sanatsal görseller oluşturulamadığını söylemek de doğru olmaz. Detaylı bir çalışmayla ve render edilen görseller Photoshop softwareıyla düzenlendiğinde fotorealistik, etkileyici görseller oluşturmak da mümkün. Lumion yazılımını akıcı bir şekilde kullanmanız içinse iyi bir ekran kartına ihtiyacınız olduğunu hatırlatalım.
Sanal gerçeklik sayesinde, müşteriler yapıları ve mekanları sadece dışarıdan gözlemlemekle kalmıyor, aynı zamanda içerisinde yer alarak çOkay daha kişisel ve ayrıntılı bir deneyim kazanabiliyorlar.
3D model oluşturulduktan sonra, bu product render alma sürecine tabi tutulur. Render, 3D modelin 2D görüntüye dönüştürülmesidir.
Mimari görselleştirme, mimarların ve tasarımcıların tasarım fikirlerini sanal ortamda canlandırmalarını sağlayan bir süreçtir. Bu, 2D çizimlerin ötesine geçerek, 3D modelleme, render alma ve animasyon gibi teknikleri içerir.
Finch, kural tabanlı ve yapay zeka olmak üzere iki tür zekaya sahip. Kural tabanlı, kullanıcının kendisinin değiştirebileceği girdilere sahip algoritmalar içeriyor. Bina yüksekliği, daire dağılımı ve duvar kalınlığı gibi detaylara uygulanabiliyor. Kural tabanlı yapı, birbirinden farklı tekrarlayan görevleri otomatikleştirebiliyor.
BirçOkay farklı 3D modelleme yazılımıyla entegre edilebilen bu yazılım, Sketchup için de kurulabilmesi nedeniyle de öne çıkmaktadır. Sketchup üzerinde hızlı bir biçimde modellediğiniz projenizi Vray ile fotorealistik görseller haline getirebilirsiniz. Bu imkânıyla da birçAlright kullanıcının beğenisini almış olup bir çAlright kişi tarafından Sketchup kullanarak görsel oluşturulmaktadır.
Bir projenin görsel sunumlarla iletişimini güçlendirmesi, müşteri ve yatırımcıların projeye olan bağlılığını ve anlayışını derinleştirmenin anahtarıdır. Görsel sunumlar, kompleks mimari kavramları, yerleşim planlarını ve tasarım fikirlerini daha anlaşılır bir formatta sunarak projenin her aşamasında kritik bir rol oynar.
Bir diğer başlığımız ise three boyutlu modelleme aşamasında kullanabileceğimiz programlardı. Bu noktada Sketchup da kullanmak mümkün, Sketchup softwareında da standart proje modellerinizi bitirmeye yaklaşabilirsiniz, fakat yine de sektörde yaygın olarak kullanılan 3ds Max, Maya ve Blender programlarını farklı detay ve geometrideki mimari projeler için modelleme yapabilmeniz açısından belirtmek gerekir.
Son teknolojinin etkilerini Webrazzi merceğiyle inceleyin, detayları görün, güçlü stratejiler yaratın. Özel makaleler ve raporlara erişmek için hemen harekete geçin.
Bu sebepledir ki arayüzünün diğer programlara göre ikinci sınıfile bir tasarıma sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dolayısıyla bu sebeple öğrenmesi de biraz daha zor oluyor diyebiliriz.
Benzer yorumların o yazılımlar için geçerli olduğunu söylemek mümkün. Ama öne çıkan farkları ise bu yazılımları daha uygun fiyatlara satın alabilme imkanınızın olmasıdır.
Comments on “Top latest Five iç mimari görselleştirme Urban news”